Nordenanpassade Värmepumpar

Nordenanpassade Värmepumpar

Det finns tre olika zoner i Europa där man mäter SCOP/SEER-värden annorlunda.
Sverige ligger i den kallaste zonen och där väger COP/EER-värdena vid lägre temperaturer tyngre vid framräkningen av SCOP-värdet. 
Läs mer om SCOP & SEER här


SCOP/SEER Zoner i Europa

Se upp för parallellimporterade värmepumpar
Parallellimporterade värmepumpar dvs kända värmepumpsmärken, som diverse företag importerar är oftast egentligen avsedda för den sydeuropeiska marknaden och avsedda för att användas för ren luftkonditionering.

Garantier, service & reservdelar är ett problem när du handlar en värmepump ifrån ett företag som parallellimporterar sina värmepumpar. Reservdelar är svårare att få tag i och återförsäljaren står själv för all garanti. Detta gör att du kan stå tomhänt om företaget i fråga bestämmer sig för att sluta sälja värmepumpar eller om det blir fel på din värmepump och parallellimportören måste beställa in reservdelar till den parallellimporterade värmepumpen.

Energipojkarna jobbar endast med nordenanpassade värmepumpar
Du kan vara säker på att du får en värmepump som är anpassad för nordiska klimat när du handlar av oss på Energipojkarna. Vi handlar av svenska generaldistributörer som garanterar dig att värmepumparna är anpassade för nordiska klimat och att garantin inte står och faller med oss. Detta kallar vi för heltäckande garanti.

Läs mer om våra garantier här

Fördelar med nordenanpassade Värmepumpar:
  • Värmepumpen är gjord för att klara av låga temperaturer.
  • Optimerad mjukvara och slitstarka komponenter gör att du får en produkt som kan vara i drift året runt.
  • Kompressorvärmare, trågvärmare och extra tilläggsisolering för att klara av vårt nordiska klimat.